Nu är det snö!

Nja, snön har inte nått mig riktigt än, men jag har två underbara prylar för den som inte vill vänta på snön(precis som jag...). Antingen så tar du...

...snö på burk, eller...... super-snö!Vissa saker är innovativa, men det här tar priset. En sak man faktisk kan ha nytta av, även på sommaren!
Då har jag en julklapp färdig... =)
Källor: http://www.coolstuff.se/Supersno och http://www.roligaprylar.se/Sno-pa-Burk.html

Love to you!

//Mizzan

Barnsligt vuxet.

Lekte ni med lera när ni var små? Ja, ni vet sådan leklera som man kunde göra spaghetti av och allt möjligt konstigt. När jag lekte med sånt så blev det jättefult(men när man är liten blir man ju road av det mesta). Den här designern, Meredith Dittmar, har tagit leran till en helt ny nivå. Hon har gjort det här i några månader och nu gör hon sådana här konstverk.

Källa: http://www.fecalface.com/SF/index.php?option=com_content&task=view&id=1777&Itemid=92

Love to you!

//Mizzan

Duktig flicka!

Åhh, nu tycker jag att jag har varit ganska duktig idag! Jag har gått i kyrkan(vilket jag annars aldrig annars skulle gjort), läst/gjort skolarbete(läsa en weird bok som jag tyvärr själv valt ut...) och bokat språkresa! Just det, ni hörde rätt! Jag ska åka på språkresa till Oxford i tre veckor! Det ska bli jätteroligt! Nu blev det många utropstecken här... Men jag är jätteglad iallafall även fast det blev fel i bokningen och istället för "female" så blev jag "male"  helt plötsligt... Fats jag är ändå ganska säker på att jag är kvinna, jag har för mig det iallafall... Tyvärr har jag lite panik för vi ska lämna in ett arbete på onsdag som vi knappt kommit halvvägs med. Men man ska inte deppa för det! Bästa medicinen för panik är att se på film, idag blir det "Mitt stora feta grekiska bröllop" plus lite chips = mums!

Love to you!

Spontanitet på hög nivå!

Har egentligen inte tid, men jag kan inte motstå att berätta om den här sajten. Sajten heter ImprovEverywhere.com och är en sida för spontanitet och improvisation! De anordnar olika "spontana händelser" som att en man helt plötsligt börjar sjunga om hur mycket han älskar lunch och fem personer till bara hänger på(även om de hade planerat det) eller att 200 pers helt plötsligt bara fryser till is mitt inne på en tågcentral i fem minuter! Det är hur roligt som helst att kolla på! http://improveverywhere.com/ är länken till hemsidan, här är klippet med "lunchmusikalen" och här är "den frusna tågstationen".

Hoppas ni också tycker det är lika roligt som jag! Haha!

Je t'embrasse!

Första advent

I år betyder första advent ett kyrkobesök för mig eftersom jag konfirmerar mig i år. Jag måste erkänna att jag inte är särskilt kristen men jag känner ändå att jag vill göra det. Btw så var det väldigt mysigt att vara på gudstjänster mitt i natten när vi var på läger i höstas. Tänk er att vara 40 pers som sitter i en konstig cirkel(i en liten kyrka mitt ute i ingenstans) runt 40 värmeljus mitt på golvet. Jättemysigt, även fast det var kallt... När jag ändå skriver måste jag tipsa om en låt jag "upptäckte" för några minuter sedan. F och hans kompisar tittade på Idol-reprisen och just då var det Mariette(var det rätt?) som sjöng en låt jag nästan fick gåshud av(insåg senare att det var hon som åkte ut...). Det var You're the storm av The Cardigans, många har nog hört den, men jag tycker att den är jättebra.

Ses!

//Mizzan

Your in trouble, cat...!

Okej, det här klippet såg jag för första gången för några veckor sedan och jag ramlade nästan ur stolen(fast det brukar jag göra oavsett...). Någon som skulle ha fattat utan texterna? Inte jag iallafall! Så mycket fantasi har jag tyvärr ej. =) http://www.youtube.com/watch?v=f3sX30NubTs 

Nytt rum - here I am!

Mmm, vad mysigt det är på vintern när man kan kasta snöbollar, mysa framför TV:n och slå in paket. De här sakerna kan man ju faktiskt göra om det var så att det faktiskt fanns snö, att man kunde se på TV och om man hade någar julklappar att slå in. Men jag kan inte och har inte möjlighet att göra alla de mysiga sakerna. För det finns ingen snö, jag kan inte se på TV eftersom det står en bokhylla ivägen(min gamla som ska ner i källaren men som jag inte kan flytta för den är för tung) och jag har noll julklappar att slå in. Så här sitter jag i värsta stylade rummet och myser framför min kära dator. Jag har ägnat hela dagen åt att vara i Kinna för att köpa tyg och matta till mitt nyligen ommålade rum. Mattan är blå/grön/turkos, är lika lång som 'röda mattan' och lyser upp alla bruna väggar som strålkastarna på Oscarsgalan. Även inhandlat kuddtyg(som egentligen var tänkt till att klä fåtöljen men som tyvärr var för liten, men som vi köpte iallafall för jag vägrade att släppa den!), gardintyg+eventuell tygtavla(som förresten föreställer mitt framtida hem - New York!), överkast(vilket mamma tjatat på mig om i flera år att jag måste ha. Obs! Den är brun och pälsig, kan alltså misstänkas för att vara en björn) och ett snyggt påslakan!

Snart ska vi ha gäster(lillebrorsarns kompis+familj = jippie...) så jag måste hjälpa till lite antagligen+att hjälpa till att göra chokladbollar eftersom mina är godast ^_^ . Åhh, nu kommer F(lillebror)+kompis och invaderar rummet. Hjälp!

Tjooh!


Bokjuryn+Emma Granholm

Nu är det bokhögtid! Åtminstone för mig eftersom jag fick min bokjurykatalog från skolan idag, yay! Vi ska ju inte rösta förrens i april men det är hög tid att börja läsa de nominerade böckerna(några stycken iallafall...)! Jag har faktiskt inte hunnit titta i den ännu, men när biblotikarien visade upp den för klassen fick jag skymten av en av mina favvoböcker just nu - Ett nytt liv på köpet av Emma Granholm. Vilket för oss in på det ämnet jag egentligen ville prata om. Det blir ett författartips denna gång; Emma Granholm. Hon har skrivit tre böcker; Simon och Sophie (2006), Liv och Lovisa (2008) och, som jag nämnde tidigare, Ett nytt liv på köpet (2009). Jag har läst Simon och Sophie och Ett nytt liv på köpet och de är jättebra, verkligen läsvärda! Hon skriver bra och målande och hennes berättelser är intressanta, hon är precis som en bra författare ska vara, hon fångar läsaren direkt och håller en fast(just det, btw, jag har läst Simon och Sophie två gånger och Ett nytt liv på köpet läste jag ut på sammanlagt en dag, en eftermiddag+en förmiddag).

Hoppas ni checkar in hennes böcker, det är dem värda!                                                     


Kram till alla!


Gammal växt

Tjoh! Har ni fixat era julklappar ännu? Jag fick typ panik närjag insåg att det inte ens är en månad kvar till jul, typ 27 dagar! Har inte fixat en enda julklapp = panik! Till saken; när jag surfade runt för att hitta något passande till min lillebror på 11 bast, hittade jag en väldigt cool planta: Dinasour plant! Växten har funnits i 290 miljoner år och är alltså äldre än dinosaurierna(som de nämner i produktbeskrivningen men inte i namnet...). Om du inte vattnar den på några veckor, eller typ ett år, så rullar den ihop sig till en boll och väntar vattnet. Coolt va? Så... intresserad? Gå in på www.coolstuff.se och hitta dina alldeles speciella julklappar! Det tänker jag göra. =)


Djävulens märke

Idag är lilla jag sjuk och hemma från skolan så då tänkte jag passa på att skriva om en bok som jag nyligen har läst. Den heter Djävulens märke och är skriven av Magnus Nordin(som, btw, är en av mina favoritförfattare). Boken handlar om Ella som går i värstingklassen 9c på Katarina Östra Skola i Stockholm. Klassen är väldigt stökig, och med det menar jag jättestökig alltså. Det är helt normalt att Oskar och Mohammed börjar slåss rakt uppochner i klassrummet, utan någon speciell anledning, och att det knappt är 1/4 av klassen som kommer i tid. Men så får klassen en ny vikarie, Malin, och hon är ganska speciell. Nej, hon har inte tre armar innan ni börjar fråga mig det. Hon får klassen att börja lyssna, inte bara på henne utan på alla lärare. Hon får dem att ta sin framtid i sina egna händer. De som har fått IG och G, får helt plötsligt VG och MVG utan att de fuskar eller att hon är partisk, utan för att hon har fått dem att inse att det bara är dem själva som kan stoppa dem. Men Ella tycker att det är något konstigt med Malin. Ena stunden är hennes ögon blåa, för att i nästa stund vara gröna... Det är något konstigt med Malin, och hon ska ta reda på vad det är. Men Ella, akta dig, den som har gett sig in i leken får leken tåla...

Jag älskar den här boken! Den är mycket tjockare(kanske dubbelt så tjock) som Nordins böcker brukar vara, men det gör ingenting! Den är så spännande och oförutsägbar på ett sätt, förutsägbar på ett annat. Man vet nog hur det kommer att sluta, men det här slutet är oväntat!, det brukar inte vara sådant slut i böcker.
Det bästa i boken är språket(det flyter på så himla bra!), blandningen av changer(jag skulle vilja säga att det är en mix av en historiebok om häxprocesserna på 1600-talet, en amerikansk fantasy-science-fiction-actionfilm och en "vanlig" spänningsroman av Nordin) och självklart hur bra han skriver en "övernaturlig" bok eftersom han bara skrivit spänningsromaner innan!
Den är definitivt läsvärd och jag rekommenderar den vääääldigt mycket! Nu när julen kommer mot oss med stormsteg så är det en perfekt julklapp till 12 - 16-åringen!
När jag ändå är igång(oj, det blev ett långt inlägg!) vill jag gratulera Magnus Nordin eftersom att han firar att han firar 10 år som författare + att detta är hans tionde bok! Grattis önskar jag honom!

Hoppas ni mår bra(till skillnad från mig)!   
                                                                         


Nykomling!

Tittut! Jag heter Mizzan och har tänkt utnyttja mitt stora intresse för böcker genom att... trumvirvel... skriva en bokblogg(ganska logiskt...)! Okej, jag vet, det ser töntigt ut med en trumvirvel, men jag gillar det! Inte det töntiga, men trumvirvlar... Äh, struntsamma. Som ni ser är jag en aning beroende av att använda punkter för att göra det mer dramatiskt, men sån är jag! Behöver lite rehab för mitt "utropsteckenanvändande" också ser det ut som... Till ämnet igen; jag kommer att ge er bokrecensioner, bok- och författartips, tips om filmer som baseras på böcker, konstiga grejer och lite vardagsliv från mig! Ehh... det är nog det jag tänker skriva om.

Chou!


RSS 2.0